Møtested: Salong

Av: Ingrid Toogood Hovland

Publisert:

Utgave: 2/2003

Del: 

Med Salong har Stavanger endelig fått et etterlengtet forum for samtidskunst.

Første torsdag i hver måned møtes kunstnere og andre med interesse for samtidskunst på Tou Scene for diskusjon, debatter, foredrag, selvpresentasjoner og stunts. Salong startet i januar 2003, og har så langt hatt selvpresentasjoner og foredrag av Karl Spörk og Andrea Kroksnes. Neste sak på programmet er et møte med kuratorer og kunstnere på den aktuelle vandreutstillingen «Møteplass». På utstillingen skal nordiske og baltiske kunstnere for første gang ta i bruk ni underjordiske haller i de nedlagte bryggerilokalene.
Billedkunstnerne Anne Klovning og Ole Martin Lund Bø er initiativtakerne bak Salong. De to fungerer i tillegg som koordinatorer og har som oppgave å legge til rette for at ting skal kunne skje.
– Stavanger er en relativt liten by med få gallerier og utstillingsåpninger. Vi så det derfor som nødvendig å åpne dørene for et alternativt møtested. Vi har valgt å holde en åpen regi for programmet. Salong skal i første omgang være et sted for de lokale kunstnere, hvor profilen og innholdet formes etter hvert av de som deltar. Dersom noe annet ikke er planlagt, fordeles arrangøransvaret mellom Localmotives, Iolab, Molitrix, Lucky Bar og BKFR (Bildende kunstneres forening Rogaland), forteller Lund Bø.
– Ved å trekke inn medarrangører utvides nettverket og nye kontakter skapes. Salong er ment som et forum hvor man kan møtes både på et sosialt og faglig plan, legger Klovning til.