Kun to atelierer åpner på OCA

Av: Ika Kaminka

Publisert:

Utgave: 1/2003

Del: 

Som Billedkunst skrev i forrige nummer, ble Office for Contemporary Art (OCA) på statsbudsjettet tilgodesett med 3,6 millioner mindre enn de hadde søkt om. Billedkunst har spurt kurator Jonas Ekeberg hva som nå vil skje med det internasjonale studioprogrammet.

– Vi har valgt å innta en pragmatisk holdning til problemene: Å gjøre det vi kan med det vi har. Det er ikke midler til å fylle alle de fem lokalene (fire atelierer og et kuratorkontor) som OCA disponerer på Kunstnernes Hus. Men litt kan vi likevel få til: To av atelierene vil bli åpnet for gjestende kunstnere allerede i mars. De tre resterende lokalene vil vi bruke så kreativt vi kan.
Ekeberg forteller at ett av atelierene vil benyttes som seminarrom, og være åsted for det OCA omtaler som sitt «kontinuerlige, diskursive program», noe han mener er svært viktig for at OCA skal kunne fungere som den møteplass de ønsker å være. Kuratorkontoret vil benyttes til midlertidige prosjekter, og stilles til rådighet for besøkende, internasjonale kuratorer. I det siste atelieret har Oslo Kunsthall fått frie hender til å utfolde seg: – Vi ser det som viktig å bidra til å dyrke frem en internasjonal situasjon også her i Oslo, sier Ekeberg.
Program for våren samt navnene på inviterte gjestekunstnere offentliggjøres i februar.