For deg som har en vegg å pynte

Av: Ståle Sørensen

Publisert:

Utgave: 7/2002

Del: 

Showroom-kunst, et splitter nytt blad om billedkunst, lanserte seg selv med brask og bram på Galleri Tonne 19. november.

Bladet har som intensjon å være blad og galleri i ett, og lanseres med et stort bilde av Odd Nerdrum på forsiden. Hovedoppslaget om Nerdrum, viser til kunstnerens selvpålagte taushetsløfte i forhold til pressen. Bladet presenterer også et av Nerdrums verk. Alle bilder som beskrives i bladet er til salgs, derav koplingen mellom blad og galleri. Bladets undertittel er «for alle som har en vegg å pynte». Her finner man noe for enhver smak, godt pakket inn i en lett vulgær, glossy magasinstil.
At man finner Dag Hol, Eldar Parr og Håkon Gullvåg i dette selskapet, kommer neppe som en overaskelse. Men Showroom-kunst kan også by på Anders Eiebakke, Morten Viskum og Sverre Koren Bjærtnes.
Eiebakke presenteres som en venstreradikal dandy. Forfatteren skriver videre: Anders Eiebakke kommer slentrende til det store atelieret sitt der jeg har ventet på han nesten en halvtime, oppvartet av en hyggelig assistent. Han vrenger av seg Ralph Lauren-jakken og åpenbarer en fiolett silkeskjorte og tre gullkjeder rundt halsen. Bak brillene skinner blågrønne, intense øyne mot meg. Det er mitt første personlige møte med rabulisten. Blar du over til neste side, kan du bestille litografiet «Aveny» av Anders Eiebakke i gullbelagt, brun treramme, for 3500 kroner.
Showroom-kunst ønsker å være et blad for alle som vil kjøpe kunst. Det er bare å ønske lykke til. Bladet skal komme ut med åtte nummer i året. Første nummer er nå til salgs i Narvesen.