Martin Worts, ny daglig leder ved Rogaland Kunstsenter

Av: Ingrid Toogood Hovland

Publisert:

Utgave: 7/2002

Del: 

Martin Worts (f.1962) tiltrådte 2.september i år stillingen som daglig leder ved Rogaland Kunstsenter, etter Ann Magritt Bekink.

Worts har de siste fem årene vært ansatt som gallerileder ved Haugesund Billegalleri, og intendant ved Haugesund Kunstforening. Her har han blant annet vært med på å skaffe flere millioner kroner til utbygging av Billedgalleriets magasin og lokaler. Så hvorfor slutte i Haugesund nå?
– Jeg mener det er sunt med forandring, og å ikke bli for lenge på en plass om gangen. Etter museumsarbeid og arbeid ved kunstforeningen, ser jeg frem til å jobbe med samtidskunst. Om visjonene for Rogaland Kunstsenter sier han:
– Vi som kunstsenter har et regionalt ansvar om å formidle krevende og god samtidskunst til kunstnerne selv, og ikke bare til kunstpublikummet.
Videre ser han det som sin oppgave å gi konstruktiv næring til kunstmiljøet i Stavanger.
– Tidligere har det vært et ganske fragmentert kunstmiljø her i Stavanger, men nå begynner det å ta seg opp. Denne utviklingen ønsker jeg å være med på. Jeg tror det er viktig å styrke samtidskunstekspertisen ved å bygge opp et samarbeid mellom de mange kunstinstitusjonene og næringslivet som finnes i byen.