• Haaken A. Christensen ved nybygget.

Åpning av Sal Haaken utsatt til februar 2003

Av: Siri Hermansen

Publisert:

Utgave: 6/2002

Del: 

Henie-Onstad Kunstsenters nye påbygg, Sal Haaken, ble ikke ferdigstilt til den planlagte åpningsdatoen 23. oktober. Åpningsarrangementet er utsatt til den første uken i februar 2003.

– Den eksakte dagen avhenger imidlertid av Dronning Sonja, siden det er hun som skal foreta den offisielle åpningen, sier pressetalsmann Ole Slyngstadli på Henie-Onstad Kunstsenter.
Påbygget på 1500 kvm har kostet 27.5 millioner kroner. Donasjonen er en gave til Bærum kommune fra gallerieier og kunstsamler Haaken A. Christensen (78). Ifølge Dagens Næringsliv er den storstilte gaven finansiert ved salg av Christensens private Munch-samling. Ingen har gitt et så betydelig beløp til Bærum kommune siden Sonia Henie og Niels Onstad ga sin samling til det som skulle bli Henie-Onstad Kunstsenter. Nybygget er formet som en halvsirkel og er tegnet av arkitekt Stein Halvorsen. – De første årene skal Sal Haaken vise Christensens private kunstsamling, og det vil være han selv som skal kuratere disse utstillingene. Utover dette skal ikke Christensen drive noen kommersiell virksomhet her ute, avslutter Slyngstadli.