• Hedda Leivestad og Lotte KOnow Lund vant den lukkede utsmykkingskonkurransen med Lysatte pleksisøyler.

Posthuset i Oslo med spenstig utsmykning

Av: Ståle Sørensen

Publisert:

Utgave: 6/2002

Del: 

Det gamle postgirobygget i Oslo får i disse dager en etterlengtet ansiktsløfting. Det forhatte bygget har fått en slisse i glass som deler det monotone uttrykket i to deler. I tillegg skal bygget forøkes med flere nye etasjer, som skal dekkes av en glassfasade.

Postgirobygget var tidligere eid av Posten Norge. Nå er bygget solgt og Posten leier deler av bygget. Kunstnerne som har vunnet den lukkede utsmykkingskonkurransen om denne delen av bygget er billedkunstner Lotte Konow Lund, sivilarkitekt Hedda Leivestad og billedkunstner Ragnar Olaf Hauge.
Konow Lund og Leivestad har jobbet sammen om utsmykkingen Lyssatte plexisøyler. Denne skal plasseres i midtarealet i de åpne atriene fra 13. til 19. etasje. Utsmykkingen består av pleksiglass-søyler, som strekker seg fra gulv til tak, over tre og tre etasjer. Søylene vil være belyst og skal kunne ses utenfra gjennom byggets glass-slisser ved kveldstid. På dagtid vil søylene reflektere dagslyset i gulv og tak – som også er utformet som en del av arbeidet. Ragnar Olaf Hauge bidrar med figurer plassert på uventede steder i bygget, utsmykkingen kaller han DiaLogos.