Vestfold Kunstnersenter flytter

Av: Ingunn Haraldsen

Publisert:

Utgave: 7/2008

Del: 

Vestfold Kunstnersenter har nylig undertegnet en intensjonsavtale med Tønsberg kommune om å flytte inn i nytt kulturhus ved utgangen av 2011.

Tønsberg kommune har kjøpt en gammel støperihall på Kaldnes Mekaniske Verksted som omdannes til kulturhus. Kommunen ønsker også å bygge et moderne kulturhus på inntil 1500 kvm vegg i vegg tilknyttet Støperiet. Kommunen vil utlyse en arkitektkonkurranse om det nye kulturbygget.
Tønsberg kommune har invitert Vestfold kunstnersenter og mange andre aktører innen teater, musikk, dans og annet kulturarbeid til å flytte inn i kulturhuset.
– Vi er selvsagt veldig glade for å få større lokaler forutsatt at kulturhuset blir en realitet. Nå får vi større utstillingsplass både ute og inne. Dessuten er det flott at vi skal samlokaliseres med aktører som driver med helt andre felt. Dette åpner for felles prosjekter som festivaler, forestillinger og utstillinger, sier daglig leder Kristin Røed ved Vestfold kunstnersenter til Billedkunst.
Vestfold kunstnersenter har i mellomtiden flyttet ut av det etablerte Haugar Vestfold Kunstmuseum og inn i lokaler sentralt i Tønsberg.
Arbeidet med kulturhuset er i startgropa, så Røed kan ikke si noe mer om hvorvidt Vestfold Kunstnersenter vil foreta store endringer innholdsmessig.
– Jeg håper at politikerne nå tør å være dristige, slik de var med Tønsberg og Nøtterøy Bibliotek og Haugar Vestfold Kunstmuseum. De bør løfte blikket, se på behovet i åra som kommer, og bygge et kulturhus for framtida, sier Tor Inge Moseid, prosjektleder for det nye kulturhuset, til Tønsberg blad.