Agder Kunstnersenter vil satse lokalt

Av: Line Harr Skagestad

Publisert:

Utgave: 4/2009

Del: 

Elisabeth Haarr er valgt til ny styreleder på Agder kunstnersenter. Haarr mener kunstnersenteret ikke har prioritert de lokale kunstnerne, og ønsker å snu denne trenden.

– Fremfor å jobbe med prosjekter som egentlig ligger utenfor kunstnersentrenes ansvarsområde, bør kunstnersenteret prioritere de lokale kunstnerne, som ikke har noen andre steder å vise seg frem. Allerede for seks år siden, da jeg kom til Kristiansand, slo det meg at virksomheten i Agder Kunstnersenter var helt på siden av hva det egentlig bør handle om. Kunstnersenteret har slitt veldig lenge. Det er flinke folk som har jobbet hardt, men hovedfokuset har ikke vært helt som det burde, mener hun.
– Generelt mener jeg at kunstnernes muligheter til å få vist seg frem i Norge er helt forferdelige, og situasjonen blir satt på spissen i distriktene. Utstillingssteder som Bomuldsfabriken, Sørlandets Kunstmuseum og Christiansands Kunstforening er mer eller mindre lukket for de lokale kunstnerne, påpeker Haarr. – Men dermed blir det desto viktigere at kunstnersenteret ivaretar og løfter frem de lokale kunstnerne.
Hun mener det er viktig at man ikke glemmer kunstnersentrenes opprinnelige funksjon og at det settes større fokus på formidlingssituasjonen for norske kunstnere.