Enquete - sommerstipender

Av: Solveig Lønmo

Publisert:

Utgave: 5/2010

Del: 

- Hvordan brukte du stipendoppholdet?

Ragnhild Ohma
Jomfrulandstipendet 2009

– I løpet av det nesten to måneder lange oppholdet leste og fotograferte jeg mye. Det var et ønske, men ikke et krav, om at jeg forankret arbeidet mitt i det lokale. På biblioteket fant jeg fram til en del historisk materiale som jeg kunne kombinere med egne fotografier, og jeg stilte ut foto og maleri under utstillingen min nå i vår. Galleriet var kanskje ikke optimalt, men det var en fin mulighet for å få vist seg frem andre steder enn i de store byene.

Anne Kristine Thorsby
Namdalsstipendet 2009

– Jeg reiste en uke i Namdalen. Først til Namsos for å se Fylkesgalleriet der jeg senere skulle stille ut. Der ble jeg anbefalt å reise til Leka, en øy helt ute i havgapet. Leka er rett og slett magisk, med grotter og røde fjell i utrolige formasjoner. Jeg gikk i landskapet der og tok inn fantastiske naturinntrykk. Inspirasjonen er innkapslet i flere av mine arbeider.

Kwestan Jamal Bawan
Eidfjord kommunes kunstnarstipend 2010

– I flere perioder bodde og jobbet jeg i kunstnerboligen til Nils Bergslien (1853-1928) i Eidfjord kommune. Stedet ble studieobjektet mitt, og føyer seg inn i tre års konsentrasjon jeg har hatt om ulike syn på sted og landskap. Etter en vellykket utstilling reiste jeg tilbake for å dokumentere naturlandskapet med foto og videoopptak. Gjennom stipendet fikk jeg muligheten til å utvide prosjektet mitt, noe jeg ønsker at flere kunstnere kan få sjansen til. Derfor bør enda flere norske kommuner tilby lignende.

Cathrine Dahl og Ørjan Aas
Jakob Weidemanns Minnestipend 2010

– Vi bodde i Regimenten i hele juli, og påbegynte to utstillingsprosjekter vi skal ha neste år, i Steinkjer kunstforening og hos Norske Grafikere. Vi syklet en del rundt som turister i Nord-Trøndelag og tok bilder av kulturminner og kirker. Vi jobbet også med tresnitt, lagde skisser, animerte og planla et år fremover.