Tror fortsatt på visjonene for Nye Tou

Av: Guro Waksvik

Publisert:

Utgave: 7/2010

Del: 

– Vi har ikke sagt nei til Nye Tou. Men vi har erkjent at det vil ta lenger tid. Jeg har stor forståelse for frustrasjonen dette skaper. Men vi må forholde oss til realitetene, sier leder i kulturutvalget i Stavanger kommune, Sissel Knutsen Hegdal.

Nye Tou står høyt på handlingsplanen, og vil fortsatt bli prioritert. I budsjettforslaget som nylig er vedtatt i formannskapet er det satt av åtte millioner til videre prosjektering av bygget.

– Vi må være konstruktive. Det er fortsatt mulig å planlegge mye for den summen. Det er også gode sjanser for å få økt driftstilskudd fra Kulturbyfondet og kommunens reservekonto, sier Knutsen Hegdal.

Dyrt

Ressursgruppen for Nye Tou har beskrevet hva bygget kan brukes til i en mulighetsanalyse. Kostnadsrammen er på i underkant av 350 millioner. – Det er en høy prislapp, understreker hun. – Vi må også se på muligheter for inntekter.

Kulturutvalgslederen har ikke gitt opp visjonene for Nye Tou, og gleder seg til å se videre på planene.

«Ingen krise»

I forhold til opprinnelig budsjettforslag er det nå tilbakeført en million til kulturhuset på Galleri Sølvberget.

– Jeg håper det bidrar til å hindre nedleggelse av galleriet. Men det er styret på Sølvberget som til syvende og sist bestemmer hvor kuttene skal gå. Men sannsynligheten for at galleriet legges ned er nå redusert. Kutt til tross. Ingen kommuner i landet bruker like mye på kultur som Stavanger.

– Det er ingen krise for byens kulturliv, og det skjer mye spennende. Men vi må være realister å sette tæring etter næring, avslutter Sissel Knutsen Hegdal.