• Marit Victoria Wulff Andreassen: Secret

Rogaland vs Liverpool

Av: Birdy Heneide

Publisert:

Utgave: 2/2006

Del: 

Liverpool og Stavanger er begge utnevnt som kulturhovedstad i 2008. Dette har inspirert Rogaland Kunstnersenter til å inngå et samarbeid med Liverpool-biennalen 06.

Utstillingsansvarlig ved Rogaland Kunstnersenter, Torunn Larsen, mener det er en fin sjanse for senteret til å jobbe internasjonalt.
– Vi har lært mye av å jobbe med en institusjon på størrelse med Liverpool-biennalen, sier Larsen.
Kurator Jon Øivind Eggesbø har samarbeidet med den internasjonale prosjektkoordinatoren for Liverpool-biennalen, Sorcha Carey, om å plukke ut fem kunstnere fra hvert land. De norske kunstnerne ble sendt til Liverpool, og de engelske til Stavanger. Kunstnerne ble gitt frie tøyler, men kuratorene ytret ønske om at kunstnerne skulle produsere ett arbeid hver spesielt til prosjektet. Ingen av de engelske kunstnerne hadde vært i Norge før, og flere av prosjektene deres gjenspeiler en fascinasjon for steder og opplevelser under utvekslingen.
De 10 kunstnerne stiller ut parvis i løpet av 2006 på Rogaland Kunstnersenter. Under Liverpool-biennalen høsten 2006 skal alle kunstnerne stille ut som en del av biennaleprosjektet Independent 06.
Larsen understreker fordelene ved et tett samarbeid mellom kuratorer, institusjoner og kunstnere.
– Når vi får være med i det dynamiske samspillet og får en sterkere tilhørlighet til prosjektene, kan vi finne løsninger som fungerer bedre i utstillingsrommet, sier Larsen.
– Vi ønsker å være med på å sette i gang kunstprosessen. Derfor bruker vi våre ressurser på å finansiere reise og opphold til utvekslingen, slik at kunstnerne kan knytte nye, internasjonale bånd.
Larsen ønsker seg et utvidet samarbeid med kuratorene Carey og Eggesbø. – Vi ser gjerne at prosjektet utvikles og utvides til biennalen i 2008, men det vil avhenge av om vi får flere finansielle samarbeidspartnere.

De involverte kunstnerne er: Marit Victoria Wulff Andreassen, Susanne Christensen, Øystein Aasan, Torbjørn Skårild, Anne Lise Stenseth & Leif Gaute Staurland, Nicki McCubbing, Sean Hawkridge, Rebecca Reid, Leo Fitzmaurice og Marcus Coates.