Nytt galleri i Trondheim

Av: Birgit Kvamme Lundheim

Publisert:

Utgave: 2/2006

Del: 

Etter 10 år i Oslo er Sverre Koren Bjertnæs tilbake i Trondheim, hvor han sammen med Svein Roar Grande starter et nytt galleri. Koren Bjertnæs blir galleriets kunstneriske leder. Grande, som har sin bakgrunn fra næringslivet, vil stå for den daglige driften.

– Vi ønsker å være med på å skape en dynamisk kunstscene uavhengig av det offentlige, sier Koren Bjertnæs.
– Forhåpentligvis vil et tilskudd til byens spekter av visningsrom også bidra til å skape et attraktivt miljø for nyutdannede kunstnere. Og selv om galleriet er idealistisk motivert, er tanken at det på sikt skal bli selvfinansierende, legger han til.
Galleriet kommer også til å arbeide for at det lokale næringslivet i større grad skal interessere seg for samtidskunst. Galleriet ligger sentralt i Prinsens gate 39. Om kort tid åpnes dørene og en utstilling med Victor Lind og Anders Eiebakke slår an en politisk engasjert tone. I løpet av våren vil det bli vist arbeider av etablerte norske samtidskunstnere samt av en del unge i etableringsfasen. Blant utstillerne er Bjarne Melgaard, Per Christian Brown, Harald Lyche, Unni Askeland og Stig Ristesund.