• Line Olaisen: Traveling Tivoli, 2005

Kunst og veldedighet

Av: Sissel Lillebostad

Publisert:

Utgave: 5/2005

Del: 

Galleri Gathe åpnet fredag 19. august i Strandgaten 86 i Bergen, med utstillingen OH! CITY!. Dette er en utstilling som ifølge Marianne Gathe, kunsthistoriker og eier, feirer «byen som uavbrutt kilde til nye møter, nye fortellinger og nye avskjeder».

På åpningsutstillingen deltar Line Olaisen, Mette Randem, Thomas Knarvik, Ingela Grov, Magnar Moen, Julie Oredam, Kurt Johannessen og Hanne Melby. Gathe har maleri som sitt primære interessefelt, men anerkjenner billedkunsten som mye mer mangfoldig. Galleriet vil bygge opp et forpliktende forhold til en fast gruppe kunstnere, og på åpningen ble Olaisen tildelt et stipend på 15 000 kr.
Kunstneren Hjørdis Kurås åpner et galleri i Oslo i slutten av september. Galleriet disponerer Strykejernets visningslokaler i Brenneriveien når skolen ikke bruker lokalene. Det er planlagt tre utstillinger før jul, samt korte happenings. Kurås, som sitter i styret i Unge Kunstneres Samfunn (UKS), ønsker blant annet å vise kunstnere som UKS ikke har kapasitet til å gi utstillingsplass.