• Samleren og motefotografen Mario Testino er kurator for messens spesialutstilling «Nytt kunstfotografi».

Ny fotomesse i London

Av: Ronnit Hasson

Publisert:

Utgave: 4/2005

Del: 

Fotomesser som Paris-Photo og AIPAD i New York har i de siste årene bidratt til å øke fotografiets betydning og i tillegg generere millioner i inntekter. Photo-London, som første gang ble arrangert i fjor, er siste skuddet på stammen.

Messen, som lenge har vært etterspurt i Londons fotomiljø, holder hus i Royal Academy of Art. 50 internasjonale gallerier deltar, og i tillegg medvirker publikasjoner og forlag som Art Forum, Steidl, Taschen og Phaidon. Parallelt med messen går «the big sale», kunstauksjonene på Christie’s og Sotheby’s, av stabelen, i tillegg til flere relaterte fotoutstillinger.
Under messen arrangeres blant annet paneldiskusjoner og artist talks. Vibeke Tandberg er norsk representant i messens spesialutstilling «Nytt kunstfotografi», kuratert av samleren og motefotografen Mario Testino. Det utvidede programmet tilbyr også seminarer i andre museer samt kunstrunder til de unge galleriene i det trendy Øst-London.
Messen viser et imponerende utvalg av historisk- og samtidsfotografi. Utvalget av video er derimot svært begrenset og viser svakheter både når det gjelder kvalitet og presentasjon.