Unik performanceresidency

Av: Birgitte Lie

Publisert:

Utgave: 2/2007

Del: 

Det startet med performance festival. Nå satser Teater Lilith i Malmø stort på eget performance studio. Kunstnerne gis økonomisk og kunstnerisk frihet som skal resultere i nye og spennende produksjoner.

Lilith Performance Studio som åpnet i januar er et produksjonsstudio for performance med et internasjonalt residensprogram. Inntil videre har prosjektet en målsetning om 15 produksjoner i løpet av ett og et halvt år. Initiativtagerne er skuespiller og regissør Elin Lundgren og billedkunstner Petter Pettersson, og de har med seg Isabell Dahlberg som produsent. Gjennom programmet gis kunstnerne en mulighet til å gjennomføre større prosjekter, som ellers er for kostbare å produsere. Kunstnere inviteres til et månedslangt opphold som avsluttes med publikumsvisninger av det nyproduserte verket.
Performance presenteres gjerne gjennom egne festivaler, eller som underholdningsinnslag på utstillingsåpninger. Teater Lilith ønsker å bevege seg bort fra festivalkonseptet, og gi publikum mulighet til å se performance jevnlig.
Teater Lilith ligger i en industribygning i bydelen Sødra Sofielund hvor det deler lokaler med galleri Elastic. Området danner et sentrum for kunstproduksjon i Malmø med Kunstnernes Kollektivverksted (KKV Monumental), Kunstnerhotellet med 25 studioer og Skånes kunstforening på samme sted. Dette har blitt et sosialt og profesjonelt samlingssted som gir kunstnerne en stor kontaktflate.