Kunst på petroleumskonferansen

Av: Ingrid Toogood Hovland

Publisert:

Utgave: 5/2004

Del: 

I august ble den internasjonale petroleumskonferansen The Offshore Northern Seas Foundation (ONS) arrangert for 30. gang i Stavanger. Besøkende kunne i år finne kunst blant de olje- og gassrelaterte standene.

Galleriet Molitrix, med Sesella Fossan og Gry Isabell Sannes i spissen, hadde ansvaret for det kunstneriske innslaget, utstillingen «Art Exchange».
– Vi samarbeider med ONS om prosjektet Harbour Energy, som består av ulike arrangementer, situert i tre forskjellige telt rundt Stavanger havn, forklarer Fossan.
Molitrix har satt sammen programmet og innholdet i alle de tre teltene, hvorav det ene er viet utstillingen «Art Exchange». I år ble det vist kunst fra England, Island og Norge. Her ble publikum møtt av en stor Barbie-Venus, laget av Tove Kommedal. Bak i lokalet kunne man prøvesykle på engelske Jonty Lees velodrom. På veggene hang digitale trykk av brødrene Fredrik og Knud Kleppe, og på en monitor ble det vist en video av Islandic love Cooperation. I baren ble det servert kulturøl – brygget av Cathrine Evelid – og ute i Stavanger sentrum kunne folk se nærmere på Morten Norby Halvorsens og Torger Svindlands dekorerte installasjoner fra oljeindustrien.
– Ideen rundt «Art Exchange» var å invitere utenlandske og norske kunstnere til å delta, og i tillegg vise næringslivet at kunst ikke trenger å være skummelt eller vanskelig tilgjengelig. Vi håper på denne måten å vekke interessen for samtidskunst hos næringslivet, sier Fossan.
– Vi håper at dette skal kunne bli et fast innslag under ONS-konferansen, som holdes annethvert år. I år har vi fått endene til å møtes med støtte fra fylkeskommunen og dugnadsarbeid. Neste gang håper vi at næringslivet også er villige til å stille opp økonomisk, avslutter Fossan.