Nacking ansvarlig for nordisk paviljong

Av: Leif Magne Tangen

Publisert:

Utgave: 4/2004

Del: 

Moderna Museet i Stockholm har valgt Åsa Nacking som kurator for den nordiske paviljongen i Venezia i 2005. Paviljongen deles av Norge, Sverige og Finland og ansvaret for å kuratere den går på rundgang mellom landene.

Åsa Nacking jobber til daglig som direktør for Lund Konsthall – som har hatt stor medieomtale i det siste etter at politiet stengte den store retrospektive utstillingen med Sture Johannesson, grunnet cannabisplanter (forøvrig andre gang i hans karriere at dette skjer i Lund Konsthall). Nacking har tidligere vært visedirektør og kurator på Rooseum i Malmö og kurator ved Louisiana Museum i Danmark. Hun har også vært redaktør for det svenske magasinet Paletten. Hun var for øvrig i et av de første kullene som tok Curatorial Training Program ved De Appel i Amsterdam.
I en pressemelding fra Moderna Museet uttaler Nacking at det er for tidlig å si hvilken type utstilling hun skal lage, men at hun i den kommende tiden skal konsentrere seg om reiser rundt i Norden og atelierbesøk. Det vil bli holdt en pressekonferanse i februar 2005, der kunstnerne og konseptet vil bli offentliggjort.