• Lars Nittve, direktør ved Moderna Museet, forteller om museets nye profil.

Moderna Museet har åpnet igjen

Av: Ronnit Hasson

Publisert:

Utgave: 2/2004

Del: 

14. februar ble Moderna Museet på Skeppsholmen i Stockholm gjenåpnet og nyinnviet av Göran Persson. For to år siden ble det oppdaget mugg i de nybygde lokalene, tegnet av Rafael Moneo, og museet ble da stengt for renovering.

Under rehabiliteringen har museet hatt tilholdssted i en tidligere postterminal ved Stockholms sentralstasjon, og har drevet en svært vellykket alternativ virksomhet i samarbeid med andre kunstinstitusjoner og i det offentlige rom.
Ved åpningen kunne en stolt Lars Nittve, direktør ved Moderna Museet, fortelle om museets nye profil. Museet ønsker en større målgruppe og lokker med fri entré, audioguide, flere vakter med kunstkompetanse, to inngangspartier og et videobibliotek. Stockholm Design Lab har modernisert museets logo, som er håndskrevet av kunstneren Robert Rauchenberg. Arkitektfirmaet Marge har forbedret interiøret: En informasjonsdisk og en espressobar har erstattet den gamle billettdisken, gulvene i salene er blitt lysere og rommet har fått bedre belysning. Møblene i restauranten er spesialdesignede, det er mer farger og åpnere rom.
Åpningsutstillingen består av verk fra museets egen samling, den private samlingen til Pontus Hultén – legendarisk sjef for Moderna Museet fra 1960 til 1973 – samt en presentasjon av fotografen Anna Riwkin. Interessen for det nyåpnede museet har vært stor, med en publikumsrekord på 20 700 besøkende den første helgen.