• Jan Valentin Sæther og Hanne Storm Ofteland forbereder neste utstilling, som er med Anne Szefer Karlsen.

Ny arena for unge nordiske kunstnere

Av: Helene Brekke

Publisert:

Utgave: 2/2004

Del: 

Det forholdsvis nystartede Nordic art info skal være et forum for unge kunstnere i Norden med foreløpig hovedvekt på norske kunstnere. Tanken er å skaffe unge kunstnere et kontaktnett og samtidig gi dem utstillingsmuligheter i galleriet.

Galleriet Nordic art info åpnet i juni 2003 i Brugata 3 i Oslo. Initiativtakere er kunsthistorikeren Hanne Storm Ofteland og billedkunstneren Jan Valentin Sæther. Sæther var tidligere professor i maleri ved Statens Kunstakademi. Storm Ofteland er utdannet kunsthistoriker og har blant annet jobbet ved kunstbibliotek. Det er en todelt agenda som ligger til grunn for dannelsen av Nordic art info. På den ene siden står ønsket om å skaffe unge og uetablerte kunstnere kontakter, og på den andre siden gi kunstnerne spillerom og publikum. Man konsentrerer seg nå om den nordiske samtidskunstscenen, og arbeidet gjøres gjennom galleridrift, nettsalg og nyhetsbrev. I følge Sæther planlegger de også å publisere en årbok med alle kunstnerne som har stilt ut i galleriet.
Kunstnerne som stiller ut får fritt spillerom, og kan eksperimentere etter eget ønske. Storm Ofteland understreker at det ikke er nødvendig med en lang merittliste for å få utstillingsplass, og at utvelgelsen av kunstnerne går på magefølelse. Så langt har en blanding av inviterte kunstnere og et utvalg basert på innsendte søknader fått utstillingsplass. Nordic art info ønsker ikke å fokusere på en kunstart framfor en annen. Et av ønskene bak galleridriften er å få unge mennesker til å kjøpe ung kunst.